sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hylly-/seinäesillepanojen ABC

Seinätilaa Loviisan Aitassa ei kovin paljoa ole, ja suurin osa seinistäkin on peitetty hyllyillä. Hyllyesillepanoihin kuitenkin panostetaan yhtälailla kuin muihinkin, eikä niihin vain "tungeta" tuotteita. Hyllyihin koitetaan sekoittaa mahdollisimman paljon eri materiaaleja, koska korkeuserojen kanssa leikittely on hyllyvälien takia rajallista. 

Erityisesti Riviera Maisonilla (Kuivurimyymälässä) on erittäin tarkat esillepano-ohjeistukset. Esimerkiksi hyllyesillepanoissa, yhdelle hyllylle yhtä materiaalia ja samaa materiaalia ei saa olla viereisellä hyllyllä/ylä- tai alapuolella. Tätä sääntöä pyritään myös Aitan puolella toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. 

Hyllyesillepanoissa pitää olla tarkkana, ettei laita esimerkiksi liian korkeita tuotteita/pinoja liian mataliin hyllyväleihin. Alimmille hyllyille ei tulisi koskaan asettaa lasia, eikä mielellään tekstiiliä. Pitää myös katsoa, että hylly näyttää tasapainoiselta -yleensä kevyempää ylös ja raskaampaa alas (esim laatikoita/pakkauksia alas). Hyllyihin asetetaan oikeastaan aina suoria rivejä ja jonoja. Ainoastaan tekstiilejä pinotaan joskus vinottain. Ja toki esimerkiksi Lexingtonin astioita sisältävässä hyllyssä on oma tyylinsä asetella tuotteita sekoitettuina päällekäin ja lomittain.

Pelkästään tekstiilejä sisältäviä hyllyjä on Loviisan Aitassa oikeastaan vain Gantin ja Lexingtonin pyyhehyllyt. Muuten pyritään sekoittamaan tekstiilejä, lasia, keramiikkaa jne jotta hyllyt pysyvät mielenkiintoisina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti