tiistai 6. tammikuuta 2015

Myymälätilan skannaus, Presento

Tehtävänä oli skannailla myymälätilaa. Valitettavasti rakennustelineet ovat vaihtelevasti olleet liikkeen edessä jo viimeisen vuoden ajan, mutta kohta senkin projektin pitäisi onneksi valmistua. Presenton edessä on usein A-teline, jossa lukevat liikkeen aukioloajat.

ALAKERTA

Tältä siis näyttää Presento kadulta päin:Ja tältä näyttää, kun astut sisälle Presentoon:

Kuva ovelta hieman viistoon vasemmalle.
Välittömästi oven oikealla puolella sijaitseva herkullinen kranssiseinä.

Suurin osa asiakkaista lähtee ovesta sisään astuessaan juuri tuonne viistoon vasemmalle, kassan ohi liikkeen perälle katselemaan. Moni hämmästyy kassalla kuullessaan, että liikkeessä on myös yläkerta, vaikka portaat näkyvät jo ennen kuin asiakas astuu sisälle liikkeeseen. Jotenkin huomio jokaisella kiinnittyy kuitenkin ensin kassan suuntaan. Monet asiakkaista kuitenkin tietävät mitä hakevat ja monet kävelevät suoraan myyjän luo kysymään löytyykö heidän etsimäänsä tuotetta ja missä se sijaitsee.

Tässä kuva ovelta vasemmalle katsottuna. Jouluiset kuviot ja tarrat järjesteltiin joulusesongin ajaksi tuonne nurkkaan, mutta huomasin, että moni asiakas ei kiinnittänyt kyseiseen nurkkaan mitään huomiota ennen kuin heidät neuvoi sinne. Välittömästi oven vasemmalta puolelta löytyy myös muutama pöytä kranssitarvikkeita ja pyörivä teline helmiä, sekä Promarker kyniä. Jouluisten kuvioiden vieressä näkyy myös osa leikkuriseinää, ja kuvan oikeassa reunassa poikittain menevä teline, jossa toisella puolella puuhelmiä ja toisella korutarvikkeita:Tältä näyttää Presenton ihana vanha puinen kassatiski:

Tiskin takana sijaitseva vanha "ikkuna", johon kiinnitetään esille sesonkiin sopivia skräppipapereita.


Kun kulkee kassatiskin ohi ja kääntyy vasemmalle, näyttää tältä:

Paljon erilaisia papereita!Ja kun tuolta käytävältä katsoo vastakkaiseen suuntaan, näyttää tältä:

Liikkeen toisesta takanurkasta löytyy mm. korttipohjat ja kirjekuoret, leimasimet, teipit ja liimat ja osa nauhoista.Ja tältä näyttää alakerran takaseinä nurkasta katsottuna:

mm. leimasinvärit.
Tässä vielä Powerpointilla ja Picasalla (ulkomuistista) tekemäni "pohjapiirrustus" Presenton alakerrasta :

  

YLÄKERTA

Yläkertaan löytyy portaat siis heti ulko-oven lähettyviltä. Kun yläkertaan nousee, näkymä on tämä:

Taidetarvikkeet ja sabluunat.

Yläkertaa en niin tarkkaan skannaillut ja niin montaa kuvaa ottanut, mutta tässä muutamia:

Ja tässä vielä yläkerran "pohjapiirrustus" :HINTAVIESTINTÄ

Kaikkia hyvin samantyyppisiä tuotteita ei hinnoitella erikseen Presentossa, jos niiden hinta on sama, vaan hinta merkataan tähän tyyliin. Esimerkiksi kaikki ääriviivatarrat maksavat 1,20e /arkki. Myös mm. osa kynistä, suurin osa papereista, paperinaruista, ja puutavaroista ei ole hinnoiteltu erikseen. Kassalla työskennellessä joutuukin usein juoksemaan ympäri myymälää, kun edes vakituiset myyjät eivät voi millään muistaa ulkoa kaikkien hintoja. :)


Myös tämäntyyppistä hintaviestintää on Presentossa, vaikka hinnat tällaisten kohdalla lukevat vielä erikseen tuotteissa:
Tarjoukset pyritään tekemään sellaisiksi, että asiakkaat huomaavat ne helposti:


Suurin osa nauhoista myydään metritavarana niin, että myyjät mittaavat ja leikkaavat ne. Nauhojen metrihinnat on kirjoitettu jokaisen rullan sivuun:


Paljon tuotteita kuitenkin hinnoitellaan ennen hyllyyn laittamista tällaisilla hintalapuilla:


MUITA HUOMIOITA

Presento pyrkii erottumaan kilpailijoistaan ystävällisellä ja hyvällä asiakaspalvelulla, laajalla valikoimalla, myyjien tuotetietämyksellä ja hyvillä neuvoilla, kohtuullisilla hinnoilla ja sillä, että uutuudet ovat mahdollisuuksien mukaan heti saatavilla.
Presentossa myydään tavaraa, joista tehdään itse esimerkiksi joululahjoja ym, joten valmiita joulupaketteja siellä ei tehdä. Asiakkaan toivomuksesta tavarat voidaan kuitenkin paketoida kassalla pakettiin, jos ne ovat lahjaksi toiselle. Lahjakortit ovat todella suosittuja ja niitä myydään useita päivittäin joulun alla. Presento valmistaa itse lahjakortit, ja minä askartelin niitä tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti