maanantai 29. joulukuuta 2014

Toinen työssäoppiminen Askartelupuoti Presentossa

Syksy meni niin lujaa vauhtia, ettei tietokonetta ole montaa kertaa ehtinyt edes käynnistää. Ensimmäinen jakso kului ammattikoulun puolella Visual Inspiration 2014 tapahtumaa järjestäessä. Tapahtuma oli onnistunut ja ainakin minulle jäi todella hyvä mieli! Toinen jakso meni lukiolla ja kolmas jakso työssäoppimisessa.

Olin siis toistamiseen työssäoppimassa Turussa Askartelupuoti Presentossa. Presenton nettisivut löydät täältä ja Facebookin täältä.

Esittelin Presenton vuosi sitten aika laajasti täällä blogissani, postaus löytyy tästä. Muutoksena tänävuonna on ollut, että nukkekotitarvikkeet poistuvat Presenton valikoimista ja tilalle on tullut laajempi valikoima taidetarvikkeita. Tässä vielä tiivistettynä viimevuotisesta postauksestani:

"Presento on perinteikäs turkulainen askarteluliike. Valikoimaan kuuluu mm. erilaisia maaleja (perus askarteluun, posliinille, lasille, tekstiileille jne), korutarvikkeita ja helmiä, nauhoja, skräppipapereita ja paljon muita skräppi- ja korttitarvikkeita (pohjia, koristeita, leimasimia, leimavärejä, 3D kuvia jne), nukkekotitarvikkeita, kranssitarvikkeita, taidetarvikkeita, paperinaruja ja PALJON muuta! Valikoima elää sesonkien ja kysynnän mukaan ja Presento pyrkii olemaan ensimmäisten joukossa tuomassa uutuuksia markkinoille. Myös vaate- ja sisustusmuodin virtaukset heijastuvat askartelutarvikkeisiin mm. värisävyjen kautta. Presentossa on mahdollista järjestää myös askartelukursseja. Vastaavanlaista liikettä ei ainakaan Turusta löydy :)" 

Jakson aikana tein jälleen paljon asiakaspalvelua, tuotteiden hinnoittelua, tilauksien purkua, hyllyjen järjestelyä jne. Suoritin jakson aikana myös kaksi ammattiosaamisen näyttöä: asiakaspalvelusta ja näyteikkunan rakentamisesta.

Presentossa oli edelleen hieman remontti käynnissä ja esimerkiksi näyteikkunat olivat vielä vaiheessa. Ensimmäisten työpäivien aikana rakensin pikaisen joulunäyteikkunan (tämä ei ollut vielä näyttöni). Tehtävä oli haastava, koska ikkunassa ei ollut minkäänlaista tasoa valmiina. Jouduimme siis rakentamaan pienen viritelmän jakkaroista ja levystä. Ikkunassa ei vielä ollut edes teippauksia ja ruuveja oli pystyssä vähän siellä täällä. Haasteista huolimatta ikkunasta tuli tämän näköinen:

"ennen kuva" ikkunasta

Tasoviritelmä

"jälkeen kuva" ikkunasta

jouluiset tuotteet esillä ikkunassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti