torstai 26. joulukuuta 2013

Työssäoppiminen // part 3

Työnkuva, tiimityö, eri toimijoiden roolit ja työviikkokuvaus


Minun tehtäväni oli pääasiassa asiakaspalvelu. Olen Presentossa siis muutamia kertoja ollut aiemminkin ja paikan kassakonetta käyttänyt hieman ennestään. Tämän jakson aikana kuitenkin opin  mm. käyttämään kassaa nopeammin ja paremmin, antamaan mahdolliset alennukset ja peruuttamaan. Kassalla oli mielestäni todella mukava olla. Asiakaspalvelun ohessa täytin hyllyjä, purin tilauksia, laskin uusille tuotteille hintoja ohjeiden mukaan ja hinnoittelin ne, järjestelin muutamia hyllyjä uudestaan ja tein hyllyihin tilaa uusille tuotteille. 

Tiimityö Presentossa toimi mielestäni erittäin hyvin. Kaikki ottivat toisensa huomioon ja auttoivat. Mieleeni jäi erityisesti muutamat erittäin kiireiset hetket kassalla, kun työskentely jonkun kanssa kahdestaan luisti todella hyvin. Kummatkin ottivat vuorotellen asiakkaita, mahdollisesti jatkoivat siitä mihin toinen jäi, osasi väistellä toista, kun toinen löi tuotteet kassaan ja otti rahat vastaan ja toinen pakkasi tuotteet samaa vauhtia jne.

Presentossa yksi henkilö hoitaa kaikki laskut, tilattavat tuotteet, työvuorolistat jne. Siellä on kaksi myyjää, jotka toki tekevät paljon muutakin kuin myyvät. Kaikki pitävät erilaisia kursseja, purkavat tulleita tilauksia jne.

En pitänyt tarkkaa kirjaa mitä minäkin päivänä tein ja tämän postauksen alusta löytyy jo paljon :) Sellaisia vähän enemmän ehkä visualistin hommiin kuuluvia juttuja sain myös tehdä vähän. Mm. järjestin uudet Maja Designin jouluiset skräppipaperit hyllyyn, nukkekotitarvikehyllyn uudelleen, jouluiset akryylileimasimet uudelleen ja kranssitarvikepöydän. Nuo nyt jäi ainakin hyvin mieleen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti